Informasjon om Nittedal Gullsmie

Gullsmedmester Bjørn Andresen hadde sin læretid hos N M Thune i Oslo 1964-67, og gikk på Oslo Yrkesskole. Svenneprøven tok han i 1967 i Oslo. Praksis hadde han hos Iver Nielsen as fra 1969. I tillegg har han fagkurs i markedsføring ved markedsføringsskolen i 1973.

Håndverksbrevet løste han i 1979 i Skedsmo. I oktober 1979 etablerte han eget verksted på Tumyrhaugen, det ble Nittedal Gullsmie. Høsten 1981 flyttet han verkstedet til Åneby og åpnet samtidig butikk. Bjørn designer også smykker for norske produsenter. Han var med i Norges Gullsmedforbunds markedsføringsutvalg i flere år. Forretningen markedsføres med mange ulike, spennende og fantasifulle aktiviteter. Han er med i Nittedalsjoggen, sylkler på en gull metallic Mountain Bike fra Glømmi Sport og løper fjellmaraton.

Styremedlem i Foreningen for Næringslivet i Nittedal, og leder for senterforeningen i bygda. Mangeårig styremedlem i Oslo Gullsmedlaug også som Oldermann. Styremedlem, markedesrådmedlem i Artegullsmedene. Nå også med egne sider på internett som tar for seg alle mulig varianter av Gifteringer og andre smykker.